DATCD-76
 
 
       
    ÁNTE – ny CD fra Sápmis tøffeste rockere!

 
 
 
 
Ivnniiguin – Original Sámi Music
Endelig er samerock-gjengen fra Kautokeino klare med nytt album. 40 år etter det første albumet Jávrraš Ivnniiguin har de omsider klart å få ferdig oppfølgeren Ánte. 

 Ánte er et hardtslående moderne rockealbum med låter i mange genre, men full av Ivnniiguins gode gamle unike sound. Albumet er spilt inn i Kautokeino over en lengre tidsperiode, med pålegg og miks i Tromsø høsten 2017. 
Hele albumet slippes i slutten av november. 

 Ivnniiguin har lang fartstid, og tok av i perioden 1978 – 1980. De var det aller første samiske rock and roll-bandet. 
Etter en vellykket gjenforening i 1997, har bandet spilt sammen jevnlig og underveis laget mange nye låter – og nå er tre «gamle» og ti «nye» låter blitt foreviget i det nye albumet Ánte. 

Bandmedlemmene Iŋgor Ántte Áilu Gaup, Nils Martin Kristensen, Heaika Hætta, Roger Ludvigsen og Sverre Hjelleset har alle hatt sine egne ulike karrierer innenfor musikk og samisk teater. 

Ivnniiguin skaper en helt spesiell stemning og bringer syttitalls-rock på samisk tilbake til nåtiden – 
i moderne format. Hør de to singlene vi slipper i dette nyhetsbrevet, omtal dem, spill dem på radiokanalen din, og ring oss gjerne for en prat.

Vi har lagt ved megahiten Jávrraš riehpu i helt ny tapning. Dette var Ivnniiguins største hit og stammer opprinnelig fra slutten av 70-tallet. Nå er den tilbake bedre og tøffere enn noensinne, med en tydelig live-feeling. 

Den andre låten som er vedlagt er Váccašan duoddaris, en låt som aldri er utgitt tidligere, og som handler om gleden over å komme hjem til vidda igjen etter et ufrivillig møte med øvrigheta. Låta svinger kjempebra og har masse blås(!), noe Ivnniiguin aldri har brukt tidligere, verken på scene eller studio.

Ivnniiguin har fått med seg en hel blåserekke på mange av låtene på det nye albumet, og det svinger som aldri før. Det er også funnet plass til fiolin på et par av låtene. Bandet syns dette har gjort musikken godt, og gitt det hele en moderne sound. 

Hele albumet kommer i slutten av november. Deretter planlegges release-konsert ved juletider, og flere konserter utpå nyåret. Blant annet skal Ivnniiguin spille på neste års påskefestival i Báktehárji i Kautokeino påskeaften 2018. 

Vedlagte låter er til bruk i radio, eller som bakgrunn for omtale. 
 Jávrraš riehpu: https://www.dropbox.com/s/5c9p5vlh1qbkzmz/Ivnniiguin%20-%2008%20-%20Javrras%20riehpu__44k-24b_WAVE.wav?dl=0 

Váccašan duoddaris: https://www.dropbox.com/s/s6uafno1j3341kz/Ivnniiguin%20-%2004%20-%20Vaccasan%20duoddaris__44k-24b_WAVE.wav?dl=0 
(Lim inn i nettleser hvis link ikke fungerer.)

For kontakt; presse eller booking: 
Nils Martin Kristensen 412 44 053 - nilsmartin@mac.com 
Ingor Ántte Áilu Gaup (Áilloš) 915 15 859 - iaagaup@gmail.com 

Nettside: www.ivnniiguin.com
På nettsiden finnes mange flere bilder av oss i bedre format. 
Husk  bare kreditering hvis dere bruker dem. Det er Johan Mathis Gaup som har tatt de fleste bildene, også de i dette nyhetsbrevet.
read more